Berkongsi resepi mudah daripada Mak Tam saya. Dia buatkan sebelum saya bertolak datang ke Mesir semula hari itu.
Saya tak tahu namanya apa, saya panggil sahaja 'Cendol Naga'. Nampak mengancam sikit kan? ^^
Sangat senang cara penyediaannya dan sangat sedap.
Bahan-bahan :
- Buah Naga
- Cincau
- Cendol
- Susu Cair
- Susu Pekat Manis (kalau mahu manis)
- Ais
Cara-cara :
1) Mulakan dengan bismillah. Banyakan berselawat.
2) Buah naga dan cincau dipotong dadu kecil-kecil, mengikut selera anda.
3) Sudah siap dipotong, campurkan semua(cincau, buah naga, cendol) ke dalam mangkuk
4) Seterusnya, masukkan susu cair. Kalau mahu manis, boleh tambah susu pekat manis, mengikut selera manis anda.
5) Masukkan ais dan terus boleh minum bersama keluarga tercinta
Alhamdulillah ^^.
Post a Comment